Vestul.ro
Opinie

Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroaseAdrian Orza este cel care a susținut asocierea primăriei cu Marian Iancu, este cel care la fiecare meci stătea în loja oficială alături de acesta și este cel care reprezenta municipalitatea în comitetul director al societății lui Marian Iancu. Adrian Orza era principalul reprezentant al primăriei în raport cu Marian Iancu și, totodată, principalul susținător al acestuia în relația cu consiliul local.

Ne-am propus, în urma cu ceva timp, să nu-i mai dăm atenție și să nu mai scriem despre Adrian Orza, un personaj trist, care, după ce a pierdut alegerile din 2012 și cele care au urmat, a ajuns sa se dezică de foștii colegi, de cei care l-au promovat și susținut, pe unii chiar făcându-i țapi ispășitori pentru eșecurile sale. A mers până într-acolo încat s-a dezis și de Gheorghe Ciuhandu, pe care l-a și dat afară din PNȚCD, după ce, cât timp acesta a fost primar, spunea că îl consideră mai mult decât un tată și îi declara loialitate în orice împrejurare.
Am considerat că un astfel de om trebuie lăsat să se compromită singur, chiar cu riscul de a asista cum în acest demers își împroașcă cu noroi foștii colegi, unii consilieri locali din aceeași echipă a PNȚCD, votând inclusiv pentru excluderea lor din Consiliul Local. Ăsta este caracterul sau, mai bine zis, așa se vede lipsa lui, la un om care și-a arătat adevărata față după ce și-a pierdut funcția.
Cu toate acestea, am scris acest articol ca urmare a unei emisiuni recente a unui post local, unde Adrian Orza se delimita de finanțarea clubului Poli, spunând ca nu a avut nicio implicare și că nici măcar nu a votat contractul de asociere, iar "vinovații trebuie stabiliți de organele abilitate". Până unde poate merge ipocrizia acestui "domn", care în public se dă mare barbat și om de administrație, dar în fapt minte cu seninătate, își neagă propriile acțiuni și se ascunde după fustă, crezând că nu îl vede nimeni? Adrian Orza este cel care a susținut asocierea primăriei cu Marian Iancu, este cel care la fiecare meci stătea în loja oficială alături de acesta și este cel care reprezenta municipalitatea în comitetul director al societății lui Marian Iancu. Adrian Orza era principalul reprezentant al primăriei în raport cu Marian Iancu și, totodată, principalul susținător al acestuia în relația cu consiliul local. Toate astea pentru imagine și nu numai. Acum, principalul beneficiar nu mai recunoaște nimic, s-a "extras" din peisaj, ca șobolanul care fuge imediat ce simte că situația ar putea scăpa de sub control. Sunt, însă, mulți care știu ce a făcut Adrian Orza, iar daca e sa plătească cineva, ar trebui să fie primul pe listă. Deranjantă nu este lașitatea lui Adrian Orza, care e binecunoscută de pe vremea când era viceprimar și se dădea bolnav ori de câte ori apăreau controale în primărie, ci de neacceptat sunt lipsa lui de demnitate și caracterul meschin pe care le are. În loc să își asume propriile fapte – sau, dacă îi e frică de ele, să tacă - Adrian Orza simte nevoia să mintă, să fie evaziv, s-o ”scalde”, după principiul sănătos al unui “om de administrație” care ține să exprime public: "eu sunt mic, nu știu nimic ...", ca nu cumva cineva să creadă că a avut și el vreo contribuție. O atitudine puerilă, pe de-o parte, dar incalificabilă, pe de alta, fiindcă vine de la un consilier local, ales pe lista PNȚCD, care minte cu nonsalanță în a doua zi de Paște, acuzându-l indirect pe cel care i-a acordat încredere și șansa de a se afirma.

Vestul