Vestul îşi propune ca prin opinii şi luări de poziţie să promoveze
valorile tradiţionale bănăţene şi descentralizarea economico-administrativă.

M.S. Regele Frdinand I Întregitorul – 89 ani de la trecerea la cele veşnice

M.S. Regele Frdinand I...

Vara anului 1927 a îndoliat întreg Regatul României. În noaptea de 20 iulie, Regele...[...]

Rege, de 87 de ani

Rege, de 87 de ani

În 20 iulie 1927 Mihai I a devenit, pentru prima dată, rege al României, după ce...[...]

Regina Maria

Regina Maria

În urma cu 76 de ani, la 18 iulie 1938, a trecut la cele veşnice Regina Maria, care a...[...]

ACTUALITATE

Lansarea unei cărți scrise de Corneliu Coposu, la Timişoara

Scris la: 25.03.2015, de: Print

Foto 1 2

Vineri, 27 martie, la Timișoara are loc lansarea traducerii în limba germană a lucrării „Jurnal din vremuri de război” („Journal aus den Zeiten des Krieges”), scrisă de seniorul Corneliu Coposu şi descoperită recent în Arhivele Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Lansarea și se desfășoară vineri, 27 martie 2015, cu începere de la ora 16.00, la Secţia de Artă „Deliu Petroiu” a Bibliotecii Judeţene Timiş (Bastionul Theresia). Lansarea este organizată de Asociaţia Creştin Democrată România de Mâine, în parteneriat cu Fundaţia Hanns Seidel şi Forumul Democrat al Germanilor din România – Banat și, în plan local, Asociaţia Clubul Naţional Ţărănist – PNŢCD Timiş
Aflat în apropierea marelui om politic luliu Maniu, în calitate de secretar politic şi martor ocular la toate evenimentele la care a participat mentorul său, Corneliu Coposu a consemnat în această lucrare întâmplări şi evenimente cruciale din timpul celui de al doilea război mondial, necunoscute până acum sau falsificate de către istoriografia supusă regimului comunist.
Lansarea volumului va fi făcută în prezenţa istoricului Marin Pop, cel care a descoperit documentul în arhiva CNSAS, a traducătorului - Michael Werner, a preşedintelui Asociaţiei Creştin Democrate România de Mâine – Mircea Mureşanu, a reprezentanţilor Clubului Naţional Ţărănist şi Forumului Democrat German. 

A. D.

Copyright © 2011 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Vestul.ro


Editorial

Editorial

Scris la: 1 Decembrie 2016

Memorandumul lui Maniu – mai actual decât oricând

“Luăm exemplul ţinutului Timiş, ţinut relativ bogat. Din acest ţinut, Statul încasează pe an aproximativ 5-6 miliarde. Ştiţi cât îi rămân din aceste miliarde pentru nevoile lui administrative, culturale, economice, sanitare etc.? 200 milioane!" Aceasta era situaţia în 1938, la 20 de ani de la Marea Unire. Astăzi, după încă 78 de ani, ce s-a schimbat?

Citeste articolul

Castelino Club pentru Copii in Timisoara

play