Vestul îşi propune ca prin opinii şi luări de poziţie să promoveze
valorile tradiţionale bănăţene şi descentralizarea economico-administrativă.

M.S. Regele Frdinand I Întregitorul – 89 ani de la trecerea la cele veşnice

M.S. Regele Frdinand I...

Vara anului 1927 a îndoliat întreg Regatul României. În noaptea de 20 iulie, Regele...[...]

Rege, de 87 de ani

Rege, de 87 de ani

În 20 iulie 1927 Mihai I a devenit, pentru prima dată, rege al României, după ce...[...]

Regina Maria

Regina Maria

În urma cu 76 de ani, la 18 iulie 1938, a trecut la cele veşnice Regina Maria, care a...[...]

ACTUALITATE

Pavelescu încearcă, din nou, să vândă sediul istoric al PNȚCD, din str. Clemenceau, București

Scris la: 04.12.2014, de: Ana LUPU Print

Foto 1

Clubul Național Țărănist – PNȚCD ia atitudine împotiva intenției lui Aurelian Pavelescu de a vinde sediul istoric al PNȚCD, situat în str. Clemenceau din București, considerând, pe bună dreptate, că este vorba de un atac la memoria PNȚCD: cerem celor implicați să NU își dea acordul pentru această tranzacție, să își urmeze conștiința și să nu fie părtași ai unui act rușinos.

ÎN 2010 Pavelescu a mai avut o tentativă în acest sens, tentativă care, din fericire, a eșuat. Acum încearcă din nou să vândă sediul care a aparţinut PNŢCD în perioada interbelică, până în 1947, când partidul a fost interzis de comunişti. Pentru că nu a putut fi recuperat doar prin revendicare, ţărăniştii s-au luptat în instanţă, din 2004. În 2009 sentinţa le-a fost favorabilă, ei recâştigându-şi sediul. 
Redăm, mai jos, comunicatul transmis de către Clubul Național Țărănist – PNȚCD, țărăniștii fiind revoltați din cauza acestei noi tentative a lui Pavelescu de a vinde sediul central al PNȚCD:

ATAC LA MEMORIA PNTCD
Un impostor care a obtinut prin frauda, intriga si uzurpare posibilitatea de a vorbi in numele partidului incearca sa vanda o proprietate a PNTCD. Si nu oricare…
Este vorba de Clubul PNT situat in strada Clemenceau nr 9, sediu istoric al partidului din perioada interbelica pana la interzicerea activitatii acestuia in 1947.
Aici isi avea sediul ziarul Dreptatea si tineretul national-taranist. Iuliu Maniu si Ion Mihalache se intalneau cu liderii partidului intr-o frumoasa sala de conferinte. In tristii ani de dupa razboi tot in acest loc se acorda sprijin celor persecutati de comunistii deveniti din ce in ce mai agresivi, in acest loc refugiindu-se si participantii  de la manifestatia din 8 noiembrie 1945. Tot aici, intors dintr-un turneu din Ardeal, Corneliu Coposu va fi arestat de catre Securitate in iulie 1947, in ziua inscenarii de la Tamadau.
Confiscat de statul comunist, sediul din ‘Clemansa’ (ca sa folosim ortografia securista a vremilor) primeste diferite destinatii pana in 1990. Dupa revolutie, sediul nu are parte de o soarta mai buna fiind dat spre folosinta catre PRM si PUR. Dupa o actiune juridica finalizata in 2008 sediul revine proprietarului de drept, adica PNTCD.
Personajul politic minor cunoscut sub numele de Pavelescu Aurelian, incearca sa vanda o parte din istoria noastra. El incearca sa obtina si o sustinere formala, convocand o adunare nestatutara in acest sens. Cerem celor implicati sa NU isi dea acordul pentru aceasta tranzactie, sa isi urmeze constiinta si sa nu fie partasi ai unui act rusinos.


sursa foto
 

de Ana LUPU

Copyright © 2011 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Vestul.ro


Editorial

Editorial

Scris la: 1 Decembrie 2016

Memorandumul lui Maniu – mai actual decât oricând

“Luăm exemplul ţinutului Timiş, ţinut relativ bogat. Din acest ţinut, Statul încasează pe an aproximativ 5-6 miliarde. Ştiţi cât îi rămân din aceste miliarde pentru nevoile lui administrative, culturale, economice, sanitare etc.? 200 milioane!" Aceasta era situaţia în 1938, la 20 de ani de la Marea Unire. Astăzi, după încă 78 de ani, ce s-a schimbat?

Citeste articolul

Castelino Club pentru Copii in Timisoara

play