Vestul îşi propune ca prin opinii şi luări de poziţie să promoveze
valorile tradiţionale bănăţene şi descentralizarea economico-administrativă.

M.S. Regele Frdinand I Întregitorul – 89 ani de la trecerea la cele veşnice

M.S. Regele Frdinand I...

Vara anului 1927 a îndoliat întreg Regatul României. În noaptea de 20 iulie, Regele...[...]

Rege, de 87 de ani

Rege, de 87 de ani

În 20 iulie 1927 Mihai I a devenit, pentru prima dată, rege al României, după ce...[...]

Regina Maria

Regina Maria

În urma cu 76 de ani, la 18 iulie 1938, a trecut la cele veşnice Regina Maria, care a...[...]

OPINIE

Mai există speranță

Scris la: 31.03.2014, de: Flavius BONCEA Print

Foto 1

Cum poți să ai, oare, încredere într-un partid condus de Crin Antonescu? Într-unul condus de Vistor Ponta? Sau de Vasile Blaga? Principesa Margareta, asemeni tatălui ei, M.S. Regele Mihai, ne oferă, zi de zi, o lecție de decență, de normalitate, și de dragoste pentru popor. Ne oferă imaginea de continuitate în folosul dezvoltării și evoluției României. Și, atât timp cât avem acest reper, dincolo de toate mizeriile pe care viața politică ni le oferă în fiecare zi, mai avem speranță.

Te uiți la ceea ce se întâmplă în plan politic în România și ți se face rău. Nu atât din cauza diferitelor jocuri subterane, care tot timpul ies la iveală, deși își au și acestea rolul lor. Disperarea cu adevărat te apucă atunci când vezi personajele care ne reprezintă. Peste tot.
Cum poți să ai, oare, încredere, într-un partid condus de Crin Antonescu? Într-unul condus de Vistor Ponta? Sau de Vasile Blaga? Ce reprezintă personaje precum Emil Boc, Elena Udrea, Mihai Răzvan Ungureanu, Aurelian Pavelescu, Dan Diaconescu și atât de mulți alții încât până și hărtia cu greu ajuge să le suporte numele?
Trăim într-o epocă în care elitele stau ascunse după colț, în timp ce tot felul de mărunței ne amețesc din vorbe și își împart, felie cu felie, tot ce a mai rămas nefurat în această țară.
Sunt lucruri cunoscute. Le vedem în fiecare zi, pe toate canalele media care ne împroașcă cu lături de diverse culori politice. Nu este nimic nou, iar atunci când, în presă, nu spui nimic nou, nu ai o știre.
Dar știrea, totuși, există. Într-un relativ anonimat mediatic, miercuri, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a României a aniversat împlinirea a 65 de ani. O vârstă frumoasă, din care dacă excludem perioada de formare vom vedea că mai mult de jumătate a fost dedicată în întregime României și intereselor națiunii române. Fără să ceară nimic în schimb. Fără pretenții. Fără mediatizare de dragul mediatizării.
Principesa Margareta, asemeni tatălui ei, M.S. Regele Mihai, ne oferă, zi de zi, o lecție de decență, de normalitate, și de dragoste pentru popor. Ne oferă imaginea de continuitate în folosul dezvoltării și evoluției României. Și, atât timp cât avem acest reper, dincolo de toate mizeriile pe care viața politică ni le oferă în fiecare zi, mai avem speranță.

de Flavius BONCEA

Copyright © 2011 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Vestul.ro


Editorial

Editorial

Scris la: 1 Decembrie 2016

Memorandumul lui Maniu – mai actual decât oricând

“Luăm exemplul ţinutului Timiş, ţinut relativ bogat. Din acest ţinut, Statul încasează pe an aproximativ 5-6 miliarde. Ştiţi cât îi rămân din aceste miliarde pentru nevoile lui administrative, culturale, economice, sanitare etc.? 200 milioane!" Aceasta era situaţia în 1938, la 20 de ani de la Marea Unire. Astăzi, după încă 78 de ani, ce s-a schimbat?

Citeste articolul

Castelino Club pentru Copii in Timisoara

play