Vestul.ro
Regalitate

Echipa Vestul vă urează La Mulţi Ani, Majestate!Proiectul Vestul a pornit din dorinţa de a nu lăsa în uitare personalităţi şi valori ale noastre, ale bănăţenilor, ale românilor.

Am încercat să punem în valoare oameni care au vrut şi au reuşit ca, prin ceea ce au făcut, să ajute la propăşirea acestui popor. Am încercat să atragem atenţia şi altora asupra acestor oameni, asupra unor fapte, momente, simboluri care ne definesc pe noi, ca popor. Am încercat să le arătăm acestor oameni că, deşi România este încă într-o „eternă tranziţie”, marcată de o lipsă dureroasă de repere morale şi materiale, tranziţie în care şi lipsurile materiale lasă urme adânci asupra comportamentului, gândirii, personalităţii noastre, nu ne-am uitat valorile.
Demersul nostru nu a pornit doar din dorinţa de a le aduce mulţumiri acestor oameni, ci şi din dorinţa de a promova oamenii providenţiali ai acestui popor, de a-i evidenţia ca modele, în dauna  personajelor contrafăcute.
MS Regele Mihai este cea mai bună pildă de dragoste faţă de popor, de semerenie asumată oricât de vitrege au fost vremurile, oricât de nemeritate au fost reacţiile. De când a ajuns în fruntea poporului român şi până acum, nu avem a-i reproşa nimic, nu putem a-i cere mai mult decât ne-a dat deja. Echipa Vestul îi doreşte senini şi liniştiţi ani de acum înainte. Doreşte să îi mulţumească pentru preplinul de iubire, grijă, sacrificiu şi înţelegere pe care l-a avut faţă de popor. Şi îşi cere iertare pentru toate cele câte nu la ştiut să le arate şi să le facă Poporul pentru Suveranul său.

Text preluat din volumul "În Pace şi Onor"