Vestul îşi propune ca prin opinii şi luări de poziţie să promoveze
valorile tradiţionale bănăţene şi descentralizarea economico-administrativă.

M.S. Regele Frdinand I Întregitorul – 89 ani de la trecerea la cele veşnice

M.S. Regele Frdinand I...

Vara anului 1927 a îndoliat întreg Regatul României. În noaptea de 20 iulie, Regele...[...]

Rege, de 87 de ani

Rege, de 87 de ani

În 20 iulie 1927 Mihai I a devenit, pentru prima dată, rege al României, după ce...[...]

Regina Maria

Regina Maria

În urma cu 76 de ani, la 18 iulie 1938, a trecut la cele veşnice Regina Maria, care a...[...]

REGALITATE

Echipa Vestul vă urează La Mulţi Ani, Majestate!

Scris la: 25.10.2015, de: Print

Foto 1

Proiectul Vestul a pornit din dorinţa de a nu lăsa în uitare personalităţi şi valori ale noastre, ale bănăţenilor, ale românilor.

Am încercat să punem în valoare oameni care au vrut şi au reuşit ca, prin ceea ce au făcut, să ajute la propăşirea acestui popor. Am încercat să atragem atenţia şi altora asupra acestor oameni, asupra unor fapte, momente, simboluri care ne definesc pe noi, ca popor. Am încercat să le arătăm acestor oameni că, deşi România este încă într-o „eternă tranziţie”, marcată de o lipsă dureroasă de repere morale şi materiale, tranziţie în care şi lipsurile materiale lasă urme adânci asupra comportamentului, gândirii, personalităţii noastre, nu ne-am uitat valorile.
Demersul nostru nu a pornit doar din dorinţa de a le aduce mulţumiri acestor oameni, ci şi din dorinţa de a promova oamenii providenţiali ai acestui popor, de a-i evidenţia ca modele, în dauna  personajelor contrafăcute.
MS Regele Mihai este cea mai bună pildă de dragoste faţă de popor, de semerenie asumată oricât de vitrege au fost vremurile, oricât de nemeritate au fost reacţiile. De când a ajuns în fruntea poporului român şi până acum, nu avem a-i reproşa nimic, nu putem a-i cere mai mult decât ne-a dat deja. Echipa Vestul îi doreşte senini şi liniştiţi ani de acum înainte. Doreşte să îi mulţumească pentru preplinul de iubire, grijă, sacrificiu şi înţelegere pe care l-a avut faţă de popor. Şi îşi cere iertare pentru toate cele câte nu la ştiut să le arate şi să le facă Poporul pentru Suveranul său.

Text preluat din volumul "În Pace şi Onor"

Copyright © 2011 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Vestul.ro


Editorial

Editorial

Scris la: 1 Decembrie 2016

Memorandumul lui Maniu – mai actual decât oricând

“Luăm exemplul ţinutului Timiş, ţinut relativ bogat. Din acest ţinut, Statul încasează pe an aproximativ 5-6 miliarde. Ştiţi cât îi rămân din aceste miliarde pentru nevoile lui administrative, culturale, economice, sanitare etc.? 200 milioane!" Aceasta era situaţia în 1938, la 20 de ani de la Marea Unire. Astăzi, după încă 78 de ani, ce s-a schimbat?

Citeste articolul

Castelino Club pentru Copii in Timisoara

play