Vestul îşi propune ca prin opinii şi luări de poziţie să promoveze
valorile tradiţionale bănăţene şi descentralizarea economico-administrativă.

M.S. Regele Frdinand I Întregitorul – 89 ani de la trecerea la cele veşnice

M.S. Regele Frdinand I...

Vara anului 1927 a îndoliat întreg Regatul României. În noaptea de 20 iulie, Regele...[...]

Rege, de 87 de ani

Rege, de 87 de ani

În 20 iulie 1927 Mihai I a devenit, pentru prima dată, rege al României, după ce...[...]

Regina Maria

Regina Maria

În urma cu 76 de ani, la 18 iulie 1938, a trecut la cele veşnice Regina Maria, care a...[...]

CULTURĂ

Zilele Bibliotecii Judeţene Timiş

Scris la: 19.10.2012, de: Print

Foto 1

Zilele Bibliotecii Judeţene Timiş au loc în perioada 22 – 26 octombrie şi propun: Cenaclul text, materiale din Fototeca BJT, „lecturi aprinse”, lansare de tricouri cu citate.

Manifestarea debutează luni, 22 octombrie, la ora 18.00, la Café Text (Bastionul Theresia, corp A), cu Fototeca B.J.T., „Scriitori la cules de vie”. A doua zi, marţi, 23 octombrie, oaspeţii sunt poftiţi la a treia ediţie a Cenaclului Text, la Librăria Cartea de nisip, începând cu ora 18.00. Tema acestei ediţii este  Timisoara-n poezie/Poezia-n Timisoara.
A treia zi, miercuri, 24 octombrie, cuprinde Lecturi aprinse, la „masa rotundă” la care se desfăşoară şedinţele Consiliului Judeţean Timiş (Sala multifuncţională a CJT, de la ora 16.00).
O lansare mai rar întâlnită în lumea culturală, şi anume de tricouri, va avea loc joi, la ora 13.00, la Café Text (Bastionul Theresia, corp A). American Hotspot cuprinde o linie de tricouri cu citate despre America, „American Textscapes”, design original şi creativ prin care American Corner celebrează cultura americană. Vor participa scriitori şi elevi.
Zilele BJT din acest an se vor încheia vineri, 26 octombrie, cu un vernisaj care va fi deschis, la ora 17.00, la Café Text (Bastionul Theresia, corp A) .

A. D.

Copyright © 2011 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Vestul.ro


Editorial

Editorial

Scris la: 1 Decembrie 2016

Memorandumul lui Maniu – mai actual decât oricând

“Luăm exemplul ţinutului Timiş, ţinut relativ bogat. Din acest ţinut, Statul încasează pe an aproximativ 5-6 miliarde. Ştiţi cât îi rămân din aceste miliarde pentru nevoile lui administrative, culturale, economice, sanitare etc.? 200 milioane!" Aceasta era situaţia în 1938, la 20 de ani de la Marea Unire. Astăzi, după încă 78 de ani, ce s-a schimbat?

Citeste articolul

Castelino Club pentru Copii in Timisoara

play