Vestul.ro
Regalitate

Manifestări de ziua RegeluiÎn fiecare an, în preajma datei de 25 octombrie au loc mai multe manifestări prin care se sărbătoreşte ziua MS Regelui Mihai I.

În acest an, MS Regele Mihai va împlini 91 de ani şi, din nou, în preajma datei de 25 octombrie au loc mai multe evenimente dedicate Majestăţii Sale.
La sfârşitul lunii trecute a fost lansat volumul “Maşinile Regelui” (un album conţinând fotografii şi texte legate de pasiunea Regelui pentru maşini şi avioane), un omagiu adus Majestăţii Sale de către Editura Curtea Veche.
Marţi, 23 octombrie, Majestatea Sa va primi titlul de Doctor Honoris Causa  al Academiei de Studii Economice, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Academie, începând cu ora 12. Principesa Moştenitoare va reprezenta pe Majestatea Sa Regele la ceremonie. La ceremonie va mai lua parte Alteţa Sa Regală Principele Radu.
În aceeaşi zi, după-masa, de la ora 17, la Mall Afi Cotroceni va avea loc o nouă lansare a cărţii „Maşinile Regelui”. Vor participa la lansare Majestatea Sa Regina Ana, Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu şi Principele Nicolae.
Mai multe ceremonii de decorare vor avea loc miercuri, 24 octombrie, la Palatul Elisabeta. În Sala Regilor a Palatului Elisabeta miercuri, la ora 10.15, ora 11 şi ora 11.45, Majestatea Sa Regele şi Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare vor decora o serie de personalităţi din România şi din Europa.
În aceeaşi zi, Majestatea Sa Regele va primi ,,Emblema de Onoare” (acordată de ministrul Apărării Naţionale), în cadrul unei ceremonii organizate cu ocazia zilei sale de naştere şi cu ocazia Zilei Armatei, la Palatul Elisabeta. Evenimentul va avea loc în Sala Regilor, de la ora 15. Vor fi prezente şi Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu şi Principele Nicolae.
Piaţa Regelui, din Bucureşti, va fi inaugurată joi, 25 octombrie, chiar de ziua Regelui. Majestatea Sa Regele va lua parte la ceremonia inaugurării Pieţii Regelui (de la ora 11), aflată la intersecţia şoselei Kiseleff cu strada architect Ion Mincu. Vor fi prezente Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu şi Principele Nicolae.
Tot joi, Majestatea Sa va primi titlul Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti. La ceremonia care se va desfăşura la Universitate, de la ora 12, va particip ASR Principele Radu.
În aceeaşi zi, de la ora 15.15, ora 16 şi ora 16.45, se vor desfăşura, în Sala Regilor a Palatului Elisabeta, ceremonii de decorare. Majestatea Sa Regele şi Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare vor decora o serie de personalităţi din România şi din Europa.
Cu ocazia zilei de naştere a Majestăţii Sale, Fundaţia Principesa Margareta a României organizează al patrulea concert anual de binefacere. Fondurile vor fi folosite pentru derularea proiectelor destinate tinerilor cu talent artistic. Concertul va avea loc în sala mare a Ateneului Român joi, la ora 18. Vor participa Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu şi Principele Nicolae.
Vineri, 26 octombrie, Majestatea Sa Regele va acorda titlul de Furnizor al Casei Regale unor personalităţi şi companii din România. Evenimentul va avea loc în Sala Regilor a Palatului Elisabeta, de la ora 11. La ceremonia care va încheia seria manifestărilor prilejuite de ziua de naştere a Majestăţii Sale Regele Mihai I va mai lua parte Alteţa Sa Regală Principele Nicolae.

sursa foto: jurnalul.ro