Vestul îşi propune ca prin opinii şi luări de poziţie să promoveze
valorile tradiţionale bănăţene şi descentralizarea economico-administrativă.

M.S. Regele Frdinand I Întregitorul – 89 ani de la trecerea la cele veşnice

M.S. Regele Frdinand I...

Vara anului 1927 a îndoliat întreg Regatul României. În noaptea de 20 iulie, Regele...[...]

Rege, de 87 de ani

Rege, de 87 de ani

În 20 iulie 1927 Mihai I a devenit, pentru prima dată, rege al României, după ce...[...]

Regina Maria

Regina Maria

În urma cu 76 de ani, la 18 iulie 1938, a trecut la cele veşnice Regina Maria, care a...[...]

ACTUALITATE

Comunicat

Scris la: 17.10.2012, de: Print

Foto 1

Dat fiind faptul că numele meu a fost vehiculat în unele cercuri legat de o aşa-zisă susţinere pe care aş acorda-o în campania electorală pentru alegerile din 9 decembrie 2012, mă văd nevoit să fac următoarele precizări:

1. Nu încurajez sub nici o formă proiectul politic Alianţa România Dreaptă şi nu recunosc participarea PNŢCD în acest proiect, din următoarele motive:
- cei care au negociat cu PDL această alianţă nu reprezintă PNŢCD, ci doar au uzurpat, prin tertipuri juridice, conducerea acestui partid;
- participarea PNŢCD într-o alianţă dirijată de Traian Băsescu alături de PDL este anormală, atât timp cât acest partid şi Băsescu au contribuit decisiv la distrugerea PNŢCD;
- acordarea de locuri, în numele PNŢCD – singurul partid declarat monarhist din România, reprezentanţilor partidului Noua Republică este imorală.
2. Nu pot să fiu de acord nici cu candidaturile unor membri PNŢCD pe listele USL, prin înscrierea în Partidul Naţional Liberal. Cu toate acestea, înţeleg faptul că, din cauza situaţiei juridice a partidului, aceasta este singura modalitate prin care cei care au legitimitate în PNŢCD pot accede în Parlament.
3. Am semnat şi susţin protestul PNŢCD înaintat Partidului Popular European prin care se cere nerecunoaşterea lui Aurelian Pavelescu ca preşedinte al partidului, încetarea influenţelor şi presiunilor asupra instanţelor judecătoreşti din partea PDL şi a lui Traian Băsescu, precum şi judecarea cu celeritate a litigiilor care privesc Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat.
Gheorghe Ciuhandu

Copyright © 2011 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Vestul.ro


Editorial

Editorial

Scris la: 1 Decembrie 2016

Memorandumul lui Maniu – mai actual decât oricând

“Luăm exemplul ţinutului Timiş, ţinut relativ bogat. Din acest ţinut, Statul încasează pe an aproximativ 5-6 miliarde. Ştiţi cât îi rămân din aceste miliarde pentru nevoile lui administrative, culturale, economice, sanitare etc.? 200 milioane!" Aceasta era situaţia în 1938, la 20 de ani de la Marea Unire. Astăzi, după încă 78 de ani, ce s-a schimbat?

Citeste articolul

Castelino Club pentru Copii in Timisoara

play