Vestul îşi propune ca prin opinii şi luări de poziţie să promoveze
valorile tradiţionale bănăţene şi descentralizarea economico-administrativă.

M.S. Regele Frdinand I Întregitorul – 89 ani de la trecerea la cele veşnice

M.S. Regele Frdinand I...

Vara anului 1927 a îndoliat întreg Regatul României. În noaptea de 20 iulie, Regele...[...]

Rege, de 87 de ani

Rege, de 87 de ani

În 20 iulie 1927 Mihai I a devenit, pentru prima dată, rege al României, după ce...[...]

Regina Maria

Regina Maria

În urma cu 76 de ani, la 18 iulie 1938, a trecut la cele veşnice Regina Maria, care a...[...]

CULTURĂ

Festivalul Plai, nominalizat la Festival Awards Europe

Scris la: 08.10.2012, de: Alex DIMA Print

Foto 1

Pentru prima dată, un festival din Timişoara este nominalizat la Festival Awards Europe. Festivalul Plai are şansa să fie câştigător al categoriei „Best Small Festival”, la cea mai importantă competiţie dedicată festivalurilor din Europa.

Festivalul Plai are loc, din anul 2006, la mijlocul lunii septembrie, la Timişoara. Este prima dată când un eveniment ce are loc la Timişoara este nominalizat, alături de mai multe evenimente de acelaşi gen din Europa, la cea mai importantă competiţie europeană din domeniu.
Iniţiat în 2009, Festival Awards Europe este singurul eveniment de acest gen dedicat în exclusivitate recunoaşterii contribuţiei şi realizărilor celor care organizează festivaluri, precum şi artiştilor, toţi aceştia, laolaltă, aducând fonduri importante pentru economia locală. Prima ediţie a evenimentului a avut loc în 2010. Manifestarea este organizată de Festival Awards Ltd (o companie independentă), împreună cu Yourope (o asociaţie axată pe promovarea şi dezvoltarea festivalurilor europene, care a ajuns să aibă peste 70 de membri din 26 de ţări) şi Eurosonic Noordeslag (un eveniment complex dedicat muzicii – concerte, conferinţe etc. – care are loc în Groningen, Olanda). De altfel, ceremonia de decernare a premiilor Festival Awards Europe va avea loc în cadrul uneia dintre secţiunile Eurosonic Noordeslag, în Groningen, Olanda, în data de 9 ianuarie 2013.
Premiile muzicale sunt împărţite pe mai multe categorii, axate pe două direcţii. Pe de o parte, sunt premiate festivalurile/organizatorii de festivaluri, iar, pe de altă parte, muzicienii. Categoriile se referă la festivaluri în funcţie de dimensiune (festivaluri mari, medii sau mici), o categorie este dedicată festivalurilor ce se desfăşoară în spaţiu închis, o alta festivalurilor nou-apărute, apoi festivalurilor care au cel mai bun line-up, cel mai bun headliner şi aşa mai departe.
Câştigătorii, pe fiecare categorie în parte, vor fi decişi prin votul publicului şi un vot al unor specialişti din industria muzicală. Aşadar, un rol important îl joacă şi votul publicului. Toţi cei care doresc să susţină Festivalul Plai pot să o facă votând pe site-ul evenimentului, până în data de 7 noiembrie. Cei care votează pot câştiga un Ipad şi trei bilete la toate festivalurile care vor fi declarate câştigătoare.

de Alex DIMA

Copyright © 2011 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Vestul.roComentează


capcha


Reguli:
1. Vă rugăm folosiţi un limbaj civilizat;
2. Vă rugăm nu folosiţi cuvinte care pot jigni alte persoane care postează comentarii;
3. În comentariile dumneavoastră vă rugăm să vă referiţi doar la articolul afişat şi să nu atacaţi autorul sau autorii materialului;
4. Nu folosiţi un limbaj vulgar sau cu tentă sexuală;
5. Nu vom permite comentarii discriminatorii cu tentă xenofobă, antisemită sau rasistă;
6. Comentariile care intră în contradicţie cu regulile de mai sus vor fi şterse fără a se afişa vreun motiv;
7. Daca veţi continua să sfidaţi aceste reguli nu veţi mai putea să postaţi mesaje.

Comentând pe acest site, sunteţi de acord cu regulile precizate, le intelegeţi şi vă daţi acordul că le veţi respecta. Vă mulţumim.

Dan Carcu 08.10.2012 12:40

Felicitari timisorenilor si mult succes!

Editorial

Editorial

Scris la: 1 Decembrie 2016

Memorandumul lui Maniu – mai actual decât oricând

“Luăm exemplul ţinutului Timiş, ţinut relativ bogat. Din acest ţinut, Statul încasează pe an aproximativ 5-6 miliarde. Ştiţi cât îi rămân din aceste miliarde pentru nevoile lui administrative, culturale, economice, sanitare etc.? 200 milioane!" Aceasta era situaţia în 1938, la 20 de ani de la Marea Unire. Astăzi, după încă 78 de ani, ce s-a schimbat?

Citeste articolul

Castelino Club pentru Copii in Timisoara

play