Vestul îşi propune ca prin opinii şi luări de poziţie să promoveze
valorile tradiţionale bănăţene şi descentralizarea economico-administrativă.

M.S. Regele Frdinand I Întregitorul – 89 ani de la trecerea la cele veşnice

M.S. Regele Frdinand I...

Vara anului 1927 a îndoliat întreg Regatul României. În noaptea de 20 iulie, Regele...[...]

Rege, de 87 de ani

Rege, de 87 de ani

În 20 iulie 1927 Mihai I a devenit, pentru prima dată, rege al României, după ce...[...]

Regina Maria

Regina Maria

În urma cu 76 de ani, la 18 iulie 1938, a trecut la cele veşnice Regina Maria, care a...[...]

REGALITATE

A şasea generaţie a Casei Regale a României, pregătită să-şi servească ţara

Scris la: 28.09.2012, de: Flavius BONCEA Print

Foto 1

Venirea Principelui Nicolae în ţară este cea care ar trebui să dea un nou impuls dezbaterii asupra viitorului formei de guvernământ a României. În vremurile în care republica ne dovedeşte, cu fiecare zi ce trece, că nu poate să scoată România din impasul în care ţara a fost aruncată în urmă cu 65 de ani, prin ASR Principesa Moştenitoare Margareta şi prin ASR Principele Nicolae, Familia Regală ne asigură încă o dată că avem un viitor.

La exact 60 de ani de la momentul în care puterea comunistă l-a silit să abdice, Majestatea Sa Regele Mihai I al României semna, la Săvârşin, două anexe la Normele Fundamentale ale Familiei Regale. Cele două anexe statuau linia de succesiune la tron şi stabileau viitorul Casei Regale în România.
„Fiica mea cea mare, Principesa Margareta, va fi succesorul meu dinastic şi Şef al Casei Regale a României, după moartea mea. În cazul în care Naţiunea română şi Parlamentul României vor considera potrivită folosirea monarhiei ca formă de guvernământ, solicit Parlamentului să renunţe la aplicarea legii salice, care nu corespunde nici drepturilor din Europa de astăzi, nici valorilor societăţii româneşti. Până când aceste lucruri se vor întâmpla, Principesa Margareta va rămâne, după moartea mea, Şeful Casei Regale a României şi Custode al Coroanei României. (...) Acord nepotului meu Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de Principe al României şi calificativul de Alteţă Regală. Această hotărâre va intra în vigoare în ziua când el va împlini vârsta de 25 de ani. Iau această hotărâre pentru a acorda celei de-a şasea generaţie a Familiei Regale a României o şansă în plus să-şi servească ţara, dacă vor dovedi că merită această onoare”, erau deciziile luate în urmă cu cinci ani de Majestatea Sa Regele Mihai.
Astăzi, când ne pregătim să sărbătorim cea de a 91-a aniversare a Regelui nostru, avem dovada că Majestatea Sa nu a greşit în urmă cu cinci ani. A.S.R. Principesa Moştenitoare Margareta, prin implicarea socială şi prin serviciile aduse cauzei României, se dovedeşte a fi un urmaş demn pentru Tron. De asemenea, A.S.R Principele Nicolae al României, acum în vârstă de 27 de ani, după finalizarea studiilor a decis să se stabilească în ţară, lucru aşteptat de susţinătorii monarhiei încă din 1992, când micul (pe atunci) prinţ l-a însoţit pe Regele Mihai la prima revenire a acestuia în România de după Revoluţie. Primul semn în acest sens a fost dat în 2010, când într-un interviu Principele Nicolae afirma: „Dacă ţara, românii mă vor chema, sunt pregătit să răspund chemării lor (...) M-aş implica în reconstrucţia ţării pentru a face din România un stat mai puternic, care să se bucure de mai multă încredere pe plan internaţional”. De atunci, Principele Nicolae a fost prezent de numeroase ori în ţară şi s-a implicat în diverse proiecte ale Familiei Regale şi nu numai.
Venirea sa în ţară este cea care ar trebui să dea un nou impuls dezbaterii asupra viitorului formei de guvernământ a României. În vremurile în care republica ne dovedeşte, cu fiecare zi ce trece, că nu poate să scoată România din impasul în care ţara a fost aruncată în urmă cu 65 de ani, prin ASR Principesa Moştenitoare Margareta şi prin ASR Principele Nicolae, Familia Regală ne asigură încă o dată că avem un viitor. 

de Flavius BONCEA

Copyright © 2011 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Vestul.roComentează


capcha


Reguli:
1. Vă rugăm folosiţi un limbaj civilizat;
2. Vă rugăm nu folosiţi cuvinte care pot jigni alte persoane care postează comentarii;
3. În comentariile dumneavoastră vă rugăm să vă referiţi doar la articolul afişat şi să nu atacaţi autorul sau autorii materialului;
4. Nu folosiţi un limbaj vulgar sau cu tentă sexuală;
5. Nu vom permite comentarii discriminatorii cu tentă xenofobă, antisemită sau rasistă;
6. Comentariile care intră în contradicţie cu regulile de mai sus vor fi şterse fără a se afişa vreun motiv;
7. Daca veţi continua să sfidaţi aceste reguli nu veţi mai putea să postaţi mesaje.

Comentând pe acest site, sunteţi de acord cu regulile precizate, le intelegeţi şi vă daţi acordul că le veţi respecta. Vă mulţumim.

Marian Radu 01.10.2012 16:03

aveti dreptate, domnule Boncea. oare cand ne vom trezi si noi, romanii, sa ne dam seama ca am mers din rau in mai rau si ca e, poate, ultima sansa a noastra spre o altfel de tara?

Editorial

Editorial

Scris la: 1 Decembrie 2016

Memorandumul lui Maniu – mai actual decât oricând

“Luăm exemplul ţinutului Timiş, ţinut relativ bogat. Din acest ţinut, Statul încasează pe an aproximativ 5-6 miliarde. Ştiţi cât îi rămân din aceste miliarde pentru nevoile lui administrative, culturale, economice, sanitare etc.? 200 milioane!" Aceasta era situaţia în 1938, la 20 de ani de la Marea Unire. Astăzi, după încă 78 de ani, ce s-a schimbat?

Citeste articolul

Castelino Club pentru Copii in Timisoara

play