Vestul îşi propune ca prin opinii şi luări de poziţie să promoveze
valorile tradiţionale bănăţene şi descentralizarea economico-administrativă.

M.S. Regele Frdinand I Întregitorul – 89 ani de la trecerea la cele veşnice

M.S. Regele Frdinand I...

Vara anului 1927 a îndoliat întreg Regatul României. În noaptea de 20 iulie, Regele...[...]

Rege, de 87 de ani

Rege, de 87 de ani

În 20 iulie 1927 Mihai I a devenit, pentru prima dată, rege al României, după ce...[...]

Regina Maria

Regina Maria

În urma cu 76 de ani, la 18 iulie 1938, a trecut la cele veşnice Regina Maria, care a...[...]

ACTUALITATE

Protest împotriva măsurilor Guvernului

Scris la: 01.07.2010, de: Print

Foto 1

Într-o scrisoare adresată premierului Boc, 70 de organizaţii din ţară cer eliminarea reducerii cu 20% a cheltuielilor cu hrana persoanelor din instituţiile publice de asistenţă socială.


Prin OUG 55/23.06.2010, sunt reduse cu 20% cheltuielile folosite pentru hrana persoanelor din instituţiile publice de asistenţă socială. Fundaţia “Pentru Voi”, Institutul pentru Politici Publice şi Fundaţia pentru Dezvolarea Societăţii Civile au lansat o scrisoare deschisă, prin care îi solicită prim-ministrului Emil Boc renunţarea la această măsură, alte organizaţii alăturându-se, de asemenea, demersului.
Conform Articolul III, alin (2) al OUG nr. 55/23.06.2010 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice „fac excepţie de la prevederile alin. (1) cheltuielile pentru transmiterea pensiilor şi altor forme de asistenţă socială, precum şi pentru plata serviciilor medicale, medicamente, dispozitive medicale şi materiale sanitare, reparaţiile si reabilitările pentru şcoli şi hrana persoanelor private de libertate.” Asociaţiile solicită să se adauge pe lista excepţiilor şi cheltuielile pentru hrana persoanelor din instituţiile publice de asistenţă socială. Persoanele cu dizabilităţi intelectuale (dar şi alte tipuri de dizabilităţi) necesită o atenţie specială şi, prin această măsură, statul dovedeşte o totală lipsă de înţelegere faţă de nevoile acestora.
Reducerea cu 20% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, care vine după diminuările de alocări bugetare puse în aplicare la începutul anului (prin adoptarea HG 23/2010 privind standardele de cost), „pune în pericol dreptul fundamental la hrană şi la sănătate, sau chiar viaţa persoanelor cu dizabilităţi din instituţii”, subliniază semnatarii scrisorii. „Ne temem că prin aceste reduceri succesive de costuri în asistenţa socială vom reveni la situaţia din anii ’90, când copiii şi adulţii cu dizabilităţi intelectuale din instituţii făceau subiecte de primă pagină în presa internaţională datorită condiţiilor de viaţă inumane, a lipsei de hrană, îmbrăcăminte şi igienă adecvată”, atrag atenţia reprezentanţii celor 70 de organizaţii, în scrisoarea deschisă trimisă premierului.

Radu A. GHEŢA


sursa foto: www.pentruvoi.ro

Copyright © 2011 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Vestul.roComentează


capcha


Reguli:
1. Vă rugăm folosiţi un limbaj civilizat;
2. Vă rugăm nu folosiţi cuvinte care pot jigni alte persoane care postează comentarii;
3. În comentariile dumneavoastră vă rugăm să vă referiţi doar la articolul afişat şi să nu atacaţi autorul sau autorii materialului;
4. Nu folosiţi un limbaj vulgar sau cu tentă sexuală;
5. Nu vom permite comentarii discriminatorii cu tentă xenofobă, antisemită sau rasistă;
6. Comentariile care intră în contradicţie cu regulile de mai sus vor fi şterse fără a se afişa vreun motiv;
7. Daca veţi continua să sfidaţi aceste reguli nu veţi mai putea să postaţi mesaje.

Comentând pe acest site, sunteţi de acord cu regulile precizate, le intelegeţi şi vă daţi acordul că le veţi respecta. Vă mulţumim.

Tz1MrXVN8Pc 23.07.2016 20:35

There is a critical shortage of inmoifatrve articles like this. http://upimtexbxmg.com [url=http://ycezuevsawo.com]yc ezuevsawo[/url] [link=http://kcgtvavqmq.com]kc gtvavqmq[/link]

FFItlq98mQCs 22.07.2016 09:38

This is just the <a href="http://cuvtfvks.com">pee frct</a> answer for all forum members

cl7sEWKK 22.07.2016 02:51

Yeah that's what I'm talking about ba--ibnyce work! http://svgaxx.com [url=http://vuwuallzra.com]vuw uallzra[/url] [link=http://atowxcjobzc.com]a towxcjobzc[/link]

EnhcH8ILy4J 20.07.2016 19:50

These topics are so <a href="http://vqiojmu.com">cofi sunng</a> but this helped me get the job done.

tP9uz2Yu 20.07.2016 05:37

This is very interesting, You are a very skilled blogger.I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your wonderful post.Also, I have shared your web site in my soroslnetwicka!

Ongistul Vesel 01.07.2010 17:33

70 de organizatii.... mama mama ce de pomanagii, ce de frecatori de menta. Cum se face ca la mine in bloc ongistii se plimba in masini straine, bugetarii la fel (gen politisiti, jandarmi si popi) iar palmasii in logane sau gioarse la mana a doua? De ce trebuie bugetul sa dea la toti bani? Cine baga bani in buget? bugetarii? Ongistii? nu nu nu in nici un caz... baga prostul ca deh altii sunt boieri si sug din buget! Sa va de-a bani cine are si cine vrea. Eu dau 2% la un ONG (chiar la voi fraieri de pentruvoi) e suficient ca va imbuibati prea mult!

Editorial

Editorial

Scris la: 1 Decembrie 2016

Memorandumul lui Maniu – mai actual decât oricând

“Luăm exemplul ţinutului Timiş, ţinut relativ bogat. Din acest ţinut, Statul încasează pe an aproximativ 5-6 miliarde. Ştiţi cât îi rămân din aceste miliarde pentru nevoile lui administrative, culturale, economice, sanitare etc.? 200 milioane!" Aceasta era situaţia în 1938, la 20 de ani de la Marea Unire. Astăzi, după încă 78 de ani, ce s-a schimbat?

Citeste articolul

Castelino Club pentru Copii in Timisoara

play