Vestul îşi propune ca prin opinii şi luări de poziţie să promoveze
valorile tradiţionale bănăţene şi descentralizarea economico-administrativă.

M.S. Regele Frdinand I Întregitorul – 89 ani de la trecerea la cele veşnice

M.S. Regele Frdinand I...

Vara anului 1927 a îndoliat întreg Regatul României. În noaptea de 20 iulie, Regele...[...]

Rege, de 87 de ani

Rege, de 87 de ani

În 20 iulie 1927 Mihai I a devenit, pentru prima dată, rege al României, după ce...[...]

Regina Maria

Regina Maria

În urma cu 76 de ani, la 18 iulie 1938, a trecut la cele veşnice Regina Maria, care a...[...]

ACTUALITATE

O Bibliotecă a Copiilor

Scris la: 11.02.2010, de: Print

Foto 1

Prima bibliotecă de carte străină dedicată copiilor, din Timişoara, se va deschide în curând, timişorenii putând susţine acest proiect prin achiziţionarea unor cărţi.


La sfârşitul acestei luni, se va deschide prima bibliotecă de carte străină din Timişoara, dedicată special copiilor. „1500 de cărţi” este o iniţiativă a Asociaţiei Babel Education, non-profit, prin care se doreşte facilitarea accesului la carte de calitate în limbi străine pentru copiii din Timişoara şi din întreg judeţul Timiş.
Iniţiatorii proiectului au avut în vedere importanţa deschiderii spre multiculturalitate, prin contacul cu limbile şi culturile europene, încă de la o vârstă fragedă. La bibliotecă se vor găsi cărţi pentru copii în limbile engleză, germană, franceză, italiană, spaniolă, maghiară, sârbă.
Numele proiectului este dat de unul dintre obiectivele acestuia, şi anume ca, până în luna decembrie a acestui an, să existe aici 1500 de cărţi, momentan numărul titlurilor fiind în jur de 500.
În luna decembrie s-a organizat Târgul de Crăciun Babel, în cadrul căruia s-au adunat peste 4.000 lei, care au fost folosiţi pentru dotarea Bibliotecii Copiilor. De mâine şi până în data de 25 februarie, membrii asociaţiei Babel Education, alături de librăriile Cărtureşti, Cartea de Nisip şi Caligraf, derulează campania „Timişoreni pentru Biblioteca Copiilor”. În cadrul acesteia, aceia care doresc să susţină acest proiect pot cumpăra o carte, la preţuri reduse semnificativ, din librăriile partenere şi, apoi, vizita biblioteca pentru a aşeza cartea la locul ei, pe raft. Biblioteca se găseşte pe Spl. Tudor Vladimirescu, nr. 9, ap. 5 (lângă Consulatul German).
Biblioteca Copiilor va fi inaugurată oficial în 26 februarie, urmând să fie deschisă publicului din 1 martie. 

Ana LUPU

 

Copyright © 2011 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Vestul.ro


Editorial

Editorial

Scris la: 1 Decembrie 2016

Memorandumul lui Maniu – mai actual decât oricând

“Luăm exemplul ţinutului Timiş, ţinut relativ bogat. Din acest ţinut, Statul încasează pe an aproximativ 5-6 miliarde. Ştiţi cât îi rămân din aceste miliarde pentru nevoile lui administrative, culturale, economice, sanitare etc.? 200 milioane!" Aceasta era situaţia în 1938, la 20 de ani de la Marea Unire. Astăzi, după încă 78 de ani, ce s-a schimbat?

Citeste articolul

Castelino Club pentru Copii in Timisoara

play